U bent hier:

Damesdispuut Conserva

Al enige tijd wordt het Tilburgse studentenleven verrijkt met de dames van ‘De Gele Muur’. Waar menig vrouwendispuut de sociëteit mijdt, zijn wij altijd aanwezig en zijn wij met trots het eerste damesdispuut der TSV Plato.

Op 4 oktober 1990 is Conserva geboren. Ons huidige ledenaantal bedraagt 14 ambitieuze vrouwen, die ieder uniek is. Toch hebben wij één ding gemeen: een hart voor geel. Conserva kent vrouwen die het maximale uit hun studententijd willen halen door actief te zijn in het studentenleven. Dit kan een bestuursjaar zijn, een actieve bijdrage in medezeggenschapsorganen, commissies maar ook bij sportverenigingen. Een Conserva houdt vast aan de tradities die in de afgelopen jaren zijn ontstaan en opgebouwd. Het is voor ons als dispuut dan ook belangrijk dat wij actief zijn binnen de vereniging, maar ook bij (externe) sporttoernooien, borrels met mannendisputen en andere dispuutsactiviteiten.

Het is voor ons erg belangrijk dat wij een bijdrage leveren aan de vereniging. Zo organiseert Conserva elk jaar de Conserva Soundmix- en Playbackshow, waar menig Platoon buiten zijn comfortzone moet treden. Ook organiseert Conserva elk jaar het Conserva tennistoernooi, waar onder het genot van een biertje de tennistalenten uit de kast worden gehaald. Waar bij de ene activiteit alleen Platonen aanwezig zijn, wordt het bij de andere gecompenseerd door het bezoek van veel externen. Beide activiteiten zijn ieder jaar weer een enorm succes!

Naast deze activiteiten leveren wij ook een bijdrage aan het Platokamp waar Conserva, traditiegetrouw als Kookcom, een weekend lang de maaltijden voor de eerstejaars verzorgt. Deze positie hebben wij te danken aan de titel ‘’Culinaire dispuut der T.S.V. Plato’’, aangezien onze oud-leden vroeger de hapjes verzorgden tijdens de recepties van disputen.

Binnen het dispuut tellen wij ook een aantal commissies om het dispuut draaiende te houden. Onze dispuutsactiviteiten als een Conservaweekend en een Kerstdiner zijn voor ons erg belangrijk! Daarnaast hebben wij dit jaar ons zesde lustrum met als thema ‘Tijdloze Trots’ om te vieren dat wij 30 jaar oud zijn, dus ook daar zijn we hard mee bezig. Naast een dispuut zijn wij een hechte vriendinnengroep en kunnen wij ontzettend genieten van de momenten in ons dispuutshuis op de Doornbossestraat! Termen als ‘laffe borrelaar’ kennen wij niet en dat resulteert in een goed getrainde lever en een flinke discipline!

Ga naar de website van Conserva!