U bent hier:

H.D. Excessive

Op 5 november 1992 dacht een aantal Heeren dat het beter kon. Deze 12 Heeren besloten daarom het Tilburgs’ studentenleven te verrijken met de toevoeging van een nieuw dispuut en zo ontstond Heerendispuut Excessive. Sindsdien zijn we alweer meer dan 30 jaar verder en is het groen-wit niet meer weg te denken uit het Tilburgs’ studentenleven. Ons dispuut maakt onderdeel uit van T.S.V. Plato, maar we kijken ook zeker verder dan de vereniging. Zo staan wij nauw in contact met damesdisputen van Vidar en Olof, maar ook uit andere studentensteden zoals Nijmegen, Maastricht en Breda. Zo wordt er dus het hele jaar door veel geborreld en zijn wij ook te vinden op de allermooiste studentenfeesten zoals CDT, Pallieter, SBF en Chique Publique.

In 2022 heeft ons 6e lustrum plaatsgevonden. Een jaar vol mooie activiteiten met als absolute hoogtepunt de lustrumreis. Hiervoor zijn wij naar Mexico afgereisd om ons twee weken lang te laten onderdompelen in de Latijns-Amerikaanse cultuur. Naast deze reis hebben we ontzettend genoten van ons lustrumgala en onze receptie. Als mooie herinnering hebben we de Almanak in elkaar gezet waarin we later, als we oud en grijs zijn, met een grote glimlach terug kunnen kijken op onze dispuutstijd.

Een ander wapenfeit waarop we erg trots zijn, is dat we sinds 2012 als eerste dispuut van Plato in een eigen dispuutshuis gevestigd zijn. Op de kruising van de Korvelseweg en de Korveldwarsstraat is ons mooie dispuutshuis gelegen. Dit prachtige hoekhuis biedt onderdak aan twaalf Heeren en is het fundament van een geweldige studententijd. Ons huis beschikt onder meer over 2 keukens, 3 badkamers, een zeer ruime borrelkamer, een groot dakterras en een knusse woonkamer. In de borrelkamer worden geregeld borrels georganiseerd met vrouwendisputen, maar mogen ook de dispuutsavonden niet ontbreken. De dispuutsavondcommissie zorgt dan voor de invulling van de avond met activiteiten zoals een pubquiz, Ranking the Excessiver en een jaarlijks FIFA-toernooi. Ook biedt deze ruimte uitstekend de mogelijkheid om een biertje aan onze eigen huisbar te drinken en een kaartje te leggen of simpelweg een avondje te lallen of te filosoferen over de zin van het leven.

Zodra de zon begint te schijnen zijn we al snel geneigd om plaats te nemen op ons zonovergoten dakterras. Dit ruime dakterras biedt plek aan alle huisbewoners. Vooral in de zomer is dit de ideale locatie om gezellig samen te zitten onder het genot van een ijskoud biertje, of om lekker uit te brakken na een geslaagde avond. Wat Excessive vooral typeert is de hechtheid van de groep. Veel leden gaan dan ook weekendjes met elkaar weg, bezoeken festivals en boeken vakanties samen. Tegenwoordig zijn we met 20 leden actief, die dagelijks de afweging maken tussen Heer of Beest. Ben jij de volgende?

Ga naar de website van Excessive