U bent hier:

Herendispuut Omnis Cervisia

OC

Het was een mooie dag in september 2011. De actieve leden van jaarclubs D.A.M.B. en Stercus Tauri besloten de handen ineen te slaan en zelf een dispuut op te richten. Deze magnifieke beslissing heeft op 30 juni 2014 geleid tot de erkenning van Herendispuut Omnis Cervisia, een dispuut dat verbonden is aan de Tilburgse Studentenvereniging Plato.

Laat het duidelijk zijn dat wij, en velen met ons, hedonisme hoog in het vaandel hebben staan. Dat is echter niet de enige factor die onze leden aan elkaar en aan het dispuut bindt. Scherpzinnigheid, kritisch vermogen, toegankelijkheid en de vele sterke karakters maakt onze leden uniek en bindt ons als collectief.

Het dispuut draagt de vereniging een warm hart toe en probeert dan ook altijd goed vertegenwoordigd te zijn in commissies. Bij vrijwel elke activiteit, op Sociëteit Akademeia of daarbuiten, zijn wij te vinden. Tevens hechten wij veel waarde aan individuele ontwikkeling; het dispuut poogt er aan bij te dragen dat haar leden een juiste combinatie tussen genot en ambitie weten te vinden.

Verder hebben wij van alle disputen die TSV Plato herbergt als een van de weinigen een eigen dispuuthuis waar wij dan ook vaak te vinden zijn. Sinds 1 februari 2012 is ons dispuut in het verrijkende bezit gekomen van ons eigen OC Huisch waar op dit moment 7 leden woonzaam zijn. Een volksverhuizing vanuit alle pauperbuurten in en rondom Tilburg kwam tot stand en leidde naar Groenstraat 151a te Tilburg.

In een aantal weken tijd werd het Huisch omgetoverd van een karkas achtergelaten door aspergestekers tot een bruisend studentenhuisch. Het OC Huisch fungeert en voelt als een echte thuisbasis voor alle leden van Omnis Cervisia. Er is altijd tijd voor het nuttigen van een flesje overheerlijk gerstenat of een andere alcoholische versnapering, of dit nu zonder of met het spelen van diverse drankspelen wordt bereikt. De poorten van het OC Huisch staan altijd voor iedereen open, dus voel je zeker geroepen om eens langs te komen voor een borrelavondje of een koningse naborrel. Gezelligheid kent namelijk geen tijd!

Spreek ons eens aan als je wat meer wil weten over de leden of het dispuut. We zijn immers de moeilijkste niet.

Saluut en BMDM!

Ga naar de website van OC