U bent hier:

Genootschappen & gezelschappen

T.S.V. Plato heeft 4 genootschappen aan zich verbonden. Genootschappen zijn een laagdrempelige manier om sterk verbonden te zijn met de vereniging. Het zijn vriendengroepen van verschillende leeftijden en lichtingen, die gekenmerkt worden door de weinige verplichtingen. Elk genootschap heeft zijn eigen imago en identiteit. Lijkt het je leuk om een genootschap te leren kennen? Stuur dan een mailtje naar internezaken@tsvplato.nl of stuur direct een berichtje naar het genootschap. 

Phi Omega Chi

In collegejaar 2015/2016 werd damesjaarclub Phi Omega Chi opgericht. Na het winnen van de jaarclubstrijd werd besloten dat de tijd voor POC nog niet voorbij was. Sinds 18 augustus 2016 mogen wij ons daarom dan ook damesgenootschap Phi Omega Chi noemen.

Wat begon als een kleine groepje meiden is inmiddels uitgegroeid tot een groot genootschap met meer dan twintig actieve leden. Samen ondernemen we allerlei leuke activiteiten en bezoeken we regelmatig feestjes binnen en buiten Plato. Een vriendinnengroep waarin heel veel mag, kan en de vrijblijvendheid centraal staat.

In de zomer van 2021 vierden wij ons eerste lustrum, met als thema ‘Floreren’. Wij hebben ons eerste lustrumjaar mogen afsluiten met een fantastische reis naar Montenegro met maar liefst 24 meiden. We kijken uit naar hoe we de komende jaren zullen floreren!

Callete

Callete is ontstaan in 1996. Tot 2017 gingen we door het leven als dispuut, maar inmiddels zijn we al een paar jaar een genootschap. 

Doordat we als genootschap minder verplichtingen hebben, kunnen wij onze leden meer vrijblijvendheid bieden. Ondanks dat Callete vrijblijvend is, zijn er altijd leden in om iets te gaan doen. 

Eigenlijk is alles Anders Hetzelfde gebleven. We zijn een actieve groep meiden en vinden het leuk om samen dingen te ondernemen. Zo gaan wij naar feesten binnen en buiten Plato, laten we ons van onze beste kant zien op de sporttoernooien, borrelen we met herendisputen en zien we elkaar ook buiten de activiteiten om. Daarnaast hebben we in 2021 ons VIJFDE (!) lustrum mogen vieren, wat we ook niet zomaar aan ons voorbij hebben laten gaan. Wij kijken uit naar wat de komende vijf jaar ons gaan brengen!

Icarus

Na de jaarclubstrijd van 2020-2021 wilden een aantal mannen van jaarclub At Infinitum graag nog samen door, en besloten toen om een genootschap op te richten. Dit bleek wat meer moeite te kosten dan verwacht, maar op 13 september 2021 werd Herengenootschap Icarus officieel ingeluid tijdens de ALV van onze mooie vereniging. We bestaan uit een diverse groep mannen die genoeg te doen hebben binnen en buiten de vereniging, maar sommigen van ons willen simpelweg niet te veel verplichtingen. Daarom hebben wij vrijblijvendheid als kernwaarde, maar ook zonder de verplichtingen vinden we vaak tijd voor elkaar. Afgelopen december hebben we onze eerste lichting mogen aannemen en tellen we ondertussen twaalf Icarussen. We kijken er erg naar uit om de komende jaren door te groeien en een naam te maken binnen en buiten Plato.

Vesperi

Vesperi is sinds 2022 een genootschap van Plato. Twee jaarclubs uit collegejaar 2020-2021 borrelden regelmatig met elkaar, waardoor ze een hechte band onderhielden. Na de jaarclubstrijd wilden de jaarclubs verder met elkaar door en zo ontstond het idee voor een genootschap.

Onze meiden hebben een hechte band met elkaar. We hebben veel gezellige momenten; we zijn veelvuldig te vinden op activiteiten of zelfs in het buitenland! Dit zorgt ervoor dat we op elkaar kunnen bouwen en dat we niet alleen een genootschap zijn, maar ook een vriendinnengroep.

Ondanks dat we als genootschap vrijblijvend zijn, zijn er altijd wel leden in voor een activiteit, drankje of borrel. We proberen met zijn allen het beste uit onze studententijd te halen!