U bent hier:

Genootschappen & gezelschappen

T.S.V. Plato heeft 3 genootschappen aan zich verbonden. Genootschappen zijn een laagdrempelige manier om sterk verbonden te zijn met de vereniging. Het zijn vriendengroepen van verschillende leeftijden en lichtingen, die gekenmerkt worden door de weinige verplichtingen. Elk genootschap heeft zijn eigen imago en identiteit. Lijkt het je leuk om een genootschap te leren kennen? Stuur dan een mailtje naar internezaken@tsvplato.nl of stuur direct een berichtje naar het genootschap. 

Phi Omega Chi

In collegejaar 2015/2016 werd damesjaarclub Phi Omega Chi opgericht. Na het winnen van de jaarclubstrijd werd besloten dat de tijd voor POC nog niet voorbij was. Sinds 18 augustus 2016 mogen wij ons daarom dan ook damesgenootschap Phi Omega Chi noemen.

Wat begon als een kleine groep vrouwen is inmiddels uitgegroeid tot een groot genootschap met meer dan twintig actieve leden. Samen ondernemen we allerlei leuke activiteiten en bezoeken we regelmatig feestjes binnen en buiten Plato. Wij staan dan ook voor een grote vriendinnengroep, waarin niks moet en (bijna) alles mogelijk is. 

In de zomer van 2021 vieren wij ons eerste lustrum, met als thema ‘Floreren’. Net als een bloem zijn wij zeker nog niet uitgebloeid en zullen we nog veel meer van ons mooie genootschap gaan laten zien.

POC

Callete

Callete is ontstaan in 1996. Tot 2017 gingen we door het leven als dispuut, maar inmiddels zijn we al een paar jaar een genootschap. 

Doordat we als genootschap minder verplichtingen hebben, kunnen wij onze leden meer vrijblijvendheid bieden. Ondanks dat Callete vrijblijvend is, zijn er altijd leden in om iets te gaan doen. 

Eigenlijk is alles Anders Hetzelfde gebleven. We zijn een actieve groep meiden en vinden het leuk om samen dingen te ondernemen. Zo gaan wij naar feesten binnen en buiten Plato, laten we ons van onze beste kant zien op de sporttoernooien, borrelen we met herendisputen en zien we elkaar ook buiten de activiteiten om. Daarnaast hebben we in 2021 ons VIJFDE (!) lustrum mogen vieren, wat we ook niet zomaar aan ons voorbij hebben laten gaan. Wij kijken uit naar wat de komende vijf jaar ons gaan brengen!